top of page

La Provence...ç'est ça!


Toen ik nog in de omgeving van Utrecht woonde was La Provence in Driebergen-Rijsenburg het restaurant waar ik met regelmaat ben terug blijven komen. Door mijn partner ben ik daar zo'n 20 jaar geleden voor het eerst mee naartoe genomen in het pand waar ze vandaag de dag nog steeds zitten. De setting destijds was in mijn beleving niet veel meer dan een bistro. Weliswaar was ik toen zelf waarschijnlijk ook nog te bleu om überhaupt een gewichtige mening te hebben over kookstijlen of een kwaliteitsbeleving maar de gemoedelijke sfeer is me altijd bijgebleven en voelt oprecht en warm aan.

In al die jaren als trouwe gasten alle veranderingen mogen meemaken niet alleen op het culinaire gebied maar ook qua personeel en interieur. Het restaurant ontwikkelde zich dusdanig dat het ze uiteindelijk een ster opleverde. Maar ondanks deze culinaire waardering van Michelin bleven ze bij La Provence doen wat het streven is en dat is jou als gast in de watten leggen. Overdaad schaadt zeggen ze wel eens en dat is dan ook het enige puntje (maar zeker niet van kritiek) waar ze in mijn mening op zouden moeten letten want al die verwennerij is soms wat te overdadig.

Verder absoluut een top tent waar met aandacht en liefde voor dit mooie vak wordt gewerkt en dat proef je en merk je aan alles!

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page