top of page

ZA Amsterdam


Vorig jaar werd ik uitgenodigd om de Grand Opening bij te wonen van Restaurant ZA. Ik zat toen bij het overheerlijke restaurant Jane te dineren in Antwerpen dus één en ander was voor mij helaas niet te combineren. Drukke agenda's heeft een bezoek aan Restaurant ZA doen vertragen maar op Hemelvaartsdag was het dan eindelijk zover....

Bij aankomst was het restaurant zo goed als leeg en zag er een soort van geplunderd uit..Ik overdrijf natuurlijk een beetje maar weet niet zo goed uit te leggen hoe dit bij ons overkwam. Bij navraag bleek dat gasten van het tijdelijke theater wat naast ZA gehuisvest is een bezoek aan het restaurant te hebben gebracht. Niets mis mee maar daar zou ik natuurlijk niets van moeten merken.

Er werd gevraagd even plaats te nemen aan de bar voor een aperitief terwijl zij onze tafel in orde zouden maken. Dit soort slordigheden verbaasd mij altijd enorm. Mijn bezoek had ik namelijk al ruim twee weken daarvoor aangekondigd, grote groep of niet. Terwijl wij van ons aperitief proberen te genieten aan de bar zit een meisje naast ons een pizza uit een doos te eten..Ook zij moet nog naar het theater.

Er is dus overduidelijk bij ZA nog niet helder welke koers ze willen varen. En nu kan dit alles liggen aan de locatie. De Houthavens is een gebied waarvan Amsterdam vindt dat het wat verder weg ligt dan dat de Houthavens dat van Amsterdam vindt. Inhoudende dat deze restaurants nog niet zo makkelijk door iedereen gevonden dan wel bezocht worden. Restaurant Lars, die ik erg hoog heb staan, kampt mijn inziens met hetzelfde issue. En dat doet op termijn iets met de kwaliteit. En dit vond ik bij ZA het geval. Op het eten, shared dining, is niets aan te merken. Ik vond het zelfs erg lekker. Maar de beleving was beduidend minder. De bediening wordt geleid door een jongeman die in ijltempo in functie omhoog is gegaan wat overduidelijk op kostenbesparing duidt. En kostenbesparing in de horeca is altijd voelbaar. Of in de kwaliteit van het eten of in kwaliteit van de beleving.

Voor mij voor nu even geen herhaling van ZA Restaurant. Al hoop ik van harte dat ze het redden want het eten en het interieur verdienen dat op zich wel.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page