

Shiraz Jardin des Vins | Wijnbar & Boutique
Voorafgaand aan een theatervoorstelling bij DeLaMar Wijnbar & Boutique Shiraz ingedoken. En ondanks dat wij daar vroeg wilde aanschuiven was de zaak al flink gevuld. Eenmaal een plekje gevonden te hebben en rondkijkend realiseer ik me dat ik bij de voorganger van Shiraz(>20 jaar geleden) met mijn vrijgezellenfeestje een wijnproeverij heb gehad. Romanticus die ik ben kan er enorm van genieten dat een zaak die daar meer dan 30 jaar heeft gezeten een vervolg krijgt in een modern


SPECTRUM
Na een bezoek aan Liberije's Zusje had ik met mezelf afgesproken dat dit soort restaurants voor mij echt niet meer hoeven. Ondanks dat het eten ontzettend goed is, is de militaire uitvoering van de zwarte brigade vaak een enorme teleurstelling van je avond uit. En daar kan helaas geen sterren chef tegenop koken... Maar oké..enige tijd later en het feit dat ik ook maar mens ben laat ik me verleiden om een bezoek te brengen aan Restaurant Spectrum ook wel de vernieuwing "van" g


Café De Klepel
Om bij Café de Klepel te mogen eten moet je veel geduld en een enorm doorzettingsvermogen hebben. Voor mijzelf betekende dit dat het pas na 3 x scheepsrecht was...Aan het einde van de avond gaat dat nog wel een keertje door je hoofd want het is leuk dan wel prima eten maar niet exceptioneel en wordt hier dus wederom een tentje gehypet. Maar dat laat uiteraard de pret niet drukken want een gezellige avond heb ik toch wel en alleen maar op sterrenniveau eten doet de smaakpapill

Oriole
Om op een zaterdagavond na terugkomst uit midden-Amerika de jetlag te lijf te gaan kies ik ervoor om een hapje te eten bij Bridges. Helaas is het restaurant volgeboekt maar de heer aan de telefoon geeft aan dat bij hun garden bistro Oriole nog wel een plekje is. En hoe lekker is het om met zo'n 25 graden buiten op een mooie binnenplaats te mogen dineren. De gastvrouw van ook restaurant Bridges ontvangt ons hartelijk en begeleidt ons naar een tafeltje in de charmante groene bi

KIT AT 384
Al langer geleden een artikel gelezen over een soort Whizz-Kid die enorm thuis zou zijn in de Japanse keuken. Deze student kookt volgens het artikel voor gasten op zijn studentenkamer. Ondanks de beperkte ruimte tovert hij met verse vis. En nu heeft hij de kans gekregen dit op een soortgelijke wijze te doen vanuit een "geheime" ruimte in hotel The Dylan. Wanneer wij bij The Dylan arriveren worden we in de lounge te wachten gezet en vervolgens voel je je even in een film van


ZA Amsterdam
Vorig jaar werd ik uitgenodigd om de Grand Opening bij te wonen van Restaurant ZA. Ik zat toen bij het overheerlijke restaurant Jane te dineren in Antwerpen dus één en ander was voor mij helaas niet te combineren. Drukke agenda's heeft een bezoek aan Restaurant ZA doen vertragen maar op Hemelvaartsdag was het dan eindelijk zover.... Bij aankomst was het restaurant zo goed als leeg en zag er een soort van geplunderd uit..Ik overdrijf natuurlijk een beetje maar weet niet zo goe

Le Restaurant
In mijn (eeuwige) zoektocht naar leuke verrassende restaurantjes stuitte ik op "Le Restaurant" . In de wandelgangen wel over gehoord maar nog niet eerder op onderzoek gegaan. Voorafgaand aan een diner lees ik altijd meerdere reviews door en bij dit restaurant stond een vrij amusante beoordeling. De eigenaar/chef Jan de Wit had de avond van deze beoordelaar kennelijk de verkeerde koksmuts opzet en bleek nogal narrig naar deze gasten. Met als hoogtepunt dat hij op een gegeven m


Graphite by Peter Gast
Graphite by Peter Gast heet deze culinaire gelegenheid....Een speakeasy restaurant ofwel een geheime bar waar ten tijde van de drooglegging in de Verenigde Staten illegaal alcoholische drank werd verkocht. Voor Graphite betekent het dat je van de buitenkant niet kan zien van wat er binnen gebeurt of hoe het eruit ziet. En dat willen ze bij Peter Gast ook zo houden dus word je gevraagd enkel foto's te nemen van de gerechtjes en niet van het interieur. Bij je reservering ontvan


NENI & The Lemonman
Begin februari openden de familie Molcho restaurant NENI aan het Stadionplein. Gevestigd in de oude Citroënfabriek. Je kunt hier overdag terecht bij de Deli voor overheerlijk belegde broodjes en salades. "s Avonds kan je van start met een cocktail bij The Lemonman en eventueel daarna dineren in het restaurant. Na mijn fantastische ervaring op culinair gebied in Tel Aviv kon ik niet wachten om hier te mogen eten. Ik startte uiteraard met de cocktail die de naam draagt van The


Wolf Atelier....Au...Au..Au..
Soms wil je jezelf pijnigen...het kan niet anders want als je gevoel al lange tijd zegt dat dit restaurant het niet gaat zijn waarom ga je er dan toch naartoe. Nieuwsgierigheid denk ik maar elke keer dat ik deze nieuwsgierigheid niet kan bedwingen word ik gestraft. En met name word ik gestraft door, en dan probeer ik me mild uit te drukken, het mindere gastheerschap van menig horecamedewerker. Online gereserveerd en op basis van een eerder bezwaar van iemand om niet bij het t