top of page

The vibrate city of TLV.. (Tel Aviv)


Toen enige tijd geleden geopperd werd om een city trip naar Tel Aviv te maken moet ik eerlijk bekennen dat TLV nou niet direct de eerste stad was die in mijn gedachten opkwam...Maar toen ik kort daarop in een bekend magazine las dat we Berlijn en Barcelona maar snel moesten vergeten omdat Tel Aviv het betreft eten en sfeer beleven nu helemaal is was ik snel om. En ik zou MrsAlwaysRight niet zijn als ik me niet verdiep in de mogelijkheden van een stad en dan met name wat betreft wining&dining!

 

In deze blog neem ik je met veel plezier mee naar het vibrerende Tel Aviv en haar mogelijkheden..

 

Voor een city trip kan de hotelkamer los van de algemene hygiëne op zichzelf minder belangrijk zijn omdat je doorgaans veel op pad bent. De twee hotels die er voor mij uit springen in TLV zijn helaas al vol geboekt (The Norman en Hotel Montefiore) dus kies ik uiteindelijk voor Boutique Hotel Brown Urban. De reviews zijn overal erg goed en als leuke catch bieden zij geen ontbijt in het hotel maar bij diverse leuke eettentjes in de directe omgeving.

Echter wat inside information leert ons al snel dat de vierkante meter in Tel Aviv te vergelijken is met prijzen in NY. Dit maakt dat je begrijpt dat de vierkante meter dus ook goed gebruikt wordt. Een enkele kritische noot tussen de reviews gaf aan dat de kamers wel wat klein waren en dat blijkt achteraf een understatement...Minder ruimte schijnt wel te wennen en maakt het Brown hotel uiteindelijk tot een oké plek om te verblijven met iets wat te harde bedden en wat beperkte privacy door de glazen badkamer maar met wel heel erg vriendelijk personeel;) Toch geef ik graag als tip naast de twee hotels eerder genoemd ook nog het Rotschild 65 hotel wat op de prominente Rotschild Boulevard gevestigd zit.

 

Qua restaurants is zoveel keus dat het moeilijk is om te kiezen. De gemiddelde waardering ligt vrij hoog maar ik wil proberen een mooie balans te vinden tussen de toegankelijke, meer easy going en de kwalitatief hoogstaande restaurants. Gedurende onze trip heb ik nog op twee wachtlijsten gestaan van restaurants die ik een week of 6 voor vertrek benaderd had dus wees alert op een vroege reservering mocht je ooit naar TLV gaan!

Op dag van aankomst dineren wij bij Santa Katarina. Lopend vanuit ons hotel aangekomen op een bomvol terras en ondanks dat je denkt alles goed geregeld te hebben is hier toch -somewhere along the way- onze reservering verloren gegaan. De dame achter de balie pikt dit echter feilloos op en na de bevestiging gezien te hebben trakteert ze ons op Prosecco en belooft een en ander binnen 10 min geregeld te hebben. Zo gezegd zo gedaan en onze eerste kennismaking met Tel Aviv is zowel op culinair gebied als op gastvrijheid onovertroffen.

Op onze eerste dag na een wandeling door Jaffa lunchen wij bij BAR OCHEL op Carmel Market. Een en al chaos en gezelligheid die ons enorm deed denken aan een te leuke apres-ski bar. Tentje met de beste kebab in Tel Aviv en daar is niets gelogen!

'S avond dineren wij bij het fantastische Popina waar we de meest prachtige en smaakvolle gerechtjes geserveerd krijgen. Drie flessen wijn met kurk vinden ze wat moeilijk om mee om te gaan maar dat hebben wel meer restaurants, weet ik uit ervaring..Vraag bij Popina wel of je in het eerste gedeelte van het restaurant mag zitten waar je een leuk zicht op de open keuken hebt.

 

En wees niet bang want tussen al dit culinaire geweld door bezoeken wij natuurlijk het zeer indrukwekkende Jeruzalem. Met onze eigen gids Daphne, jeugdliefde van Jigal Krant die zojuist met zijn prachtige kookboek TLV het gouden kookboek 2018 heeft gewonnen, bekijken wij alle topics aangevuld met mooie en aansprekende verhalen. (voor info betreffende onze gids kan je je mailen naar mrs@alwaysright.nl)

Moe maar echter zeer voldaan keren wij huiswaarts maar maakt TLV voor mij absoluut een stad om terug te keren!

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page