top of page

FOER in Oost..

Foer, afgeleid van foerageren betekent het verzamelen van ingrediënten(eten) uit de natuur. Dit is waar Restaurant Foer voor staat. Zij halen dagelijks her en der de producten die op dat moment het lekkerste zijn om mee te werken. Dit resulteert in een tweetal menu's; Flora(vegetarisch) en Fauna. Daarnaast kun je kiezen uit 5 of 7- gangen. De gerechtjes zijn mooi geproportioneerd, legt Maitre Juriaan ons uit dus bij 7-gangen heb je zeker geen overvol gevoel.

Wij starten met pompoen, oesterblad en yoghurt. Ik kan je vertellen dat dit oesterblad echt de smaak van oester afgeeft en daarmee het vegetarische gerechtje een ander tintje geeft. Daarna oa bietjes met zalmkuit, sla schuitjes met geslingerde oester(als een soort saus gemaakt) gnocci met tamme eens en Ree. In het begin hebben we toch even het idee dat we in het Flora menu terecht zijn gekomen. Het heeft mij niet kunnen deren aangezien alles even smaakvol en mooi bereid was en het Flora menu dus ook een hele goede keuze zou zijn geweest. De Maïtre assisteert bij een aantal wijnen en net zo goed dat ik het noemen waard vindt dat daar hele goede keuzes tussen zaten vond ik de laatste rode wijn gecombineerd bij het dessert een slechte keuze. Te koud en vlak van smaak en viel weg bij het dessert met bosvruchten.

Foer is gelegen in Amsterdam-Oost. In een oud pandje wat vroeger dienst deed als volkskoffiehuis. Het is leuk ingericht en toch miste ik iets. De verlichting is in het middelste gedeelte van het restaurant erg fel zeker ten opzichte van het serregedeelte..Ik geeft zelf de voorkeur aan wat zachtere verlichting omdat dit vaak een wat intieme sfeer met zich meebrengt. Anders lijkt en voelt een diner wat functioneler. Je kan eventueel ook aan de bar eten waar je tevens onderwijl een blik ik de keuken kan werpen.

Aan het einde van de avond wilde ik afsluiten met een cappuccino maar deze blijkt Foer niet te serveren. Iets met als melk past niet in het concept...waarschijnlijk heeft Maitre Juriaan beter uitgelegd waarom maar van dit soort principes ben ik altijd een beetje dwars. Je kan zwarte koffie krijgen of een kopje thee wat met een voor mij iets wat vergezocht kleurenidee gekozen dient te worden. Het was al later op de avond dus ik heb niet meer de moeite genomen te vragen waarom ze dan geen soyamelk of amandelmelk gebruiken maar ik ben van menig dat dit soort principes niet werken. Principes kosten geld! Maar dat is iets waar Foer zelf achter zal moeten komen.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page