top of page

Brut 172


Ik kan niet beginnen te schrijven over Brut172 zonder Restaurant Beluga te noemen. In hartje Maastricht ligt het voormalig restaurant van Hans van Wolde. Een bewogen leven met hoge pieken maar ook zeker dalen kenmerken deze zeer getalenteerde chef. Eind 2018 nam Hans van Wolde afscheid van zijn Beluga en werd deze overgedaan aan sous-chef Servais Tielmans. Maar stilzitten deed Hans niet en kocht een vervallen boerderij in Reijmerstok. Daar toverde hij het prachtig gelegen en stoere Brut172.

Toen ik de reservering maakte ter gelegenheid van mijn verjaardag kon niemand bevroeden wat er een maand later zou gebeuren omtrent Corona. Na tien dagen geopend te zijn moest Brut172 zijn deuren sluiten en heeft de realisatie van de nog te ontwikkelen suites het voorlopig moeten ontgelden. Maar niet getreurd want tal van oplossingen werden aangedragen en Hoeve Beusdalshof is het gekozen alternatief geworden met transfer van en naar het restaurant.

De hoeve ligt op een kleine 4 kilometer van het restaurant en hoe leuk is het om dit kaartje op je kamer te vinden. En hoe nog veel leuker wordt het als Hans -himself- je komt ophalen om naar het restaurant te brengen.

Bij binnenkomst arriveer je in een kleinere ruimte waar meerdere gasten verzameld zijn. Hier drinken we een overheerlijk glas bubbels als aperitief om de smaakpapillen op gang te brengen voor wat komen gaat.

Voor het interieur zijn er stoere materialen gebruikt. Ruw hout, baksteen, beton en staal afgewerkt met luxe materialen als marmer, licht eiken en zachte getinte stoffen.

Per gezelschap word je vervolgens opgehaald en meegenomen naar de volgende ruimte. Daar plof je neer in grote zachte banken en comfortabele fauteuils. Vanuit hier kan je de ruimte goed in je opnemen en de sfeer van boven al een beetje proeven.

In deze lounge serveren ze een aantal gefermenteerde groente snacks en komt Hans af en aan wat mensen naar boven toe begeleiden. Ik realiseer me dat deze setting niet altijd zo zal zijn. In het prille begin van een zaak is de chef altijd wat meer op de voorgrond aanwezig en nu met Corona lijkt de sfeer anders. Het voelt kleiner, gemoedelijker en persoonlijker. De chef ploft neer naast me op de bank en wil oprecht weten wat we ervan vinden. De vraag om bevestiging is bijna aandoenlijk. Hij heeft daar iets zo kloppend neergezet en dat durf ik te zeggen terwijl ik nog niet eens de gerechten heb mogen proeven. Hij begeleidt ons door de beneden keuken mee naar boven waar hij laat zien hoe de voorbereidingen gedaan worden en openheid geeft over de processen voorafgaand aan het menu.

En zoals verwacht klopt alles van A tot Z. Met een 22 man sterke brigade op 26 gasten voel je je totaal verwend. Wij beginnen met een Barbarossa Valley Rose die fantastisch is en zo goed past bij de eerste gangen. Daarna vervolgen we met een Antinori Castello uit Umbrië die erg goed past bij het bio varken wat een meesterlijk gerechtje is.

Aan alles is gedacht. Prachtige glazen en serviezen. De comfortabele kleding van de brigade en de geweldig stoere messen van foxknives. Geen detail is overgeslagen.


Tot slot aan het einde van een heerlijke avond vervolgen wij onze weg terug naar de lounge waar we voor de grote open deuren koffie met een afzakkertje nuttigen. We proosten op een onvergetelijke avond en een nieuw levensjaar!

Ik hoop voor Hans van Wolde en zijn team dat de suites snel gerealiseerd kunnen worden want ik beloof u dat de traktatie daar te mogen verblijven de rit naar Reijmerstok echt meer dan waard is.


Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page