top of page

Shiraz Jardin des Vins | Wijnbar & Boutique


Voorafgaand aan een theatervoorstelling bij DeLaMar Wijnbar & Boutique Shiraz ingedoken. En ondanks dat wij daar vroeg wilde aanschuiven was de zaak al flink gevuld. Eenmaal een plekje gevonden te hebben en rondkijkend realiseer ik me dat ik bij de voorganger van Shiraz(>20 jaar geleden) met mijn vrijgezellenfeestje een wijnproeverij heb gehad. Romanticus die ik ben kan er enorm van genieten dat een zaak die daar meer dan 30 jaar heeft gezeten een vervolg krijgt in een moderner jasje.

Shiraz is warm en gezellig ingericht met zowel hoge als lage tafeltjes en afgewisseld met lage zitjes. Meer achterin vind je dan de boutique. Dit laatste houdt in dat je de wijnen van de kaart kan kopen tegen gereduceerde prijzen. Naast dit alles geven ze bij Shiraz ook wijncursussen. En ik denk dat de gezellige ambiance daarin een pluspunt is.

Naast wijnen proeven en nuttigen hebben ze ook een leuke menukaart. In de vorm van kleinere hapjes en meer om te delen(we kennen het principe). Wij nemen de plank Shiraz met hammen, kaas en Spaanse kroketjes. De vreemde vogel wat gekonfijte kwartel met shiitake inhoudt en burrata met truffel en bresaola. De Spaanse kroketjes zijn wat flauw van smaak en de burrata had iets meer op kamertemperatuur mogen zijn maar verder was alles zeer smaakvol. Als toet nemen we nog een molting chocolate cake om te delen en ook die is lekker alhoewel ik me daarbij altijd afvraag of dat wel homemade is of uit een pakje.. maar mocht de pret zeker niet drukken.

Een paar kleine puntjes van kritiek kan ik niet nalaten. Wij gaven vrij duidelijk aan van wat voor soort wijn we houden en dat werd ook prima ingevuld maar ik miste alleen wel de aandacht en tijd om een twee- of drietal wijnen te kunnen proeven voordat de keuze daadwerkelijk gemaakt werd. Dat is nu juist het leuke van een wijnbar. Je te laten verrassen door de sommelier met een uitzonderlijke wijn bij voorkeur die je niet kent of uit een minder bekend gebied. Wat wel sympathiek eervaren werd is dat wij de wijn blind kozen en achteraf niet gestraft werden op de rekening wat ook wel eens heel anders kan gaan bij een restaurant.

Shiraz Wijnbar is uitgeroepen tot wijnbar van 2019! Reserveren kan alleen vanaf 10 personen.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page