top of page

Bord'Eau Restaurant (op 1,5m)


Toen bekend werd dat vanaf 1 juni de restaurants weer voorzichtig open zouden gaan wilde ik het liefst direct reserveren want, jongens, wat heb ik dit gemist! En bij voorkeur wilde ik graag gewoon verder gaan waar ik voor Corona gebleven was. Het leven weer oppakken en zelfs een beetje proberen te doen alsof dit allemaal niet gebeurt is.

Ik was gebleven bij een reservering die gepland stond in het weekend na 15 maart jl. bij Bord'Eau Restaurant. Maar om nu direct na de eerste van juni ergens te gaan zitten leek me niet erg verstandig. Laat ze eerst maar een beetje kijken hoe het werkt zo op 1,5m was de gedachte. Helaas voor de horeca heb ik begrepen dat meerdere mensen zo dachten en is het die eerste week dus veel rustiger gebleven dan vooraf aangenomen.

 

Laat ik vervolgens wederom zeggen hoe enthousiast ik word van de creatieve oplossingen die door menig restaurant wordt aangedragen. Oplossingen en/of ideeën die pré Corona ook goed hadden gepast maar er toen gewoonweg de noodzaak niet was om met deze ideeën aan de slag te gaan. Nu is de noodzaak er wel want het stilleggen van de horeca is desastreus voor menig restaurant. Maar deze lamlegging brengt dus gek genoeg ook iets moois. Al realiseer ik me dat dit vanaf de zijlijn makkelijk praten is. Diner boxen(met de meest gevarieerde additieven) van de meest geweldige restaurants en de Early Birds opties(diner van 17/18u tot uiterlijk 19.30u) zijn in mijn ogen vondsten die we niet meer mogen en/of kunnen wegdenken.

 

Terug naar Bord'Eau Restaurant wat voor mij sinds lange tijd begint met een Uber rit. Hier zit je tegenwoordig achter een grote perspex plaat en is twee personen het hoogst haalbare voor een gewone auto want er mag sowieso niemand naast de bestuurder zitten los van dat die plaatst inmiddels gevuld is met handschoentjes en allerlei desinfecterende middelen. Enfin, met zijn vieren dineren is dus voortaan apart Uberen of met de UberVan these days.

Bij hotel De L'Europe aangekomen desinfecteer je bij binnenkomst eerst je handen wat inmiddels redelijk ingesleten lijkt. In het restaurant zelf lijkt eigenlijk niet zo heel veel anders dan voorheen. Een of twee tafels minder maar de bediening is verder vrij relaxed. Bij het neerzetten van de fles water op tafel is de mededeling dat we deze gedurende de avond zelf verder zullen moeten bijschenken want water schijn je meer te drinken dan wijn....Zodoende zal de wijn dus de rest van de avond wel worden ingeschonken. Oké, beetje krom, mijn inziens, maar dat zal persoonlijk verschillen en nemen we allemaal voor lief want we mogen weer uit eten!

 

Het menu van Bord'Eau heet Flore. Een op groente gebaseerd menu wat je helemaal kan aanpassen met de gerechten uit menu Eau(vis) en menu Faune(vlees). Voorafgaand aan de groente van het moment, oftewel de eerste gang die iedereen aan tafel krijgt, starten we de avond met een glas champagne(Ruinart) en een viertal amuses.

Zeer uiteenlopende smaken zetten de papillen op scherp. Waar ik eerst nog vertwijfeld ben of de opbouw klopt snap ik nadien de bewuste opzet van chef Bas van Kranen.

Een tartatlete met geitenkaas&courgette, gekonfijte sjalot met mosterdzaad, sabayon van champagne met premature aardbei en rabarber en tot slot pompoen in zeer geconcentreerde oosterse bouillon. In deze amuses zijn de vijf verschillende smaken alom vertegenwoordigd. Zowel ik als mijn tafelgenoot kiezen een gerecht uit Eau en uit Faune. Voor mij betekent dit de Slow Escargots en de Noordzee XO. Beide gerechten zijn echt fantastisch! Escargots met Rouvener geitenkaas en het zoutje van de jeneverspek is een sublieme combinatie. De Noordzee XO is een soort kleine bouillabaisse met zeer geconcentreerde bouillon van paprika en framboos gevuld met rode mul, octopus en garnaal. Ik durf wel te stellen dat ik escargots nog nooit eerder zo lekker heb gegeten. Zelfs niet destijds bij La Petite Maison in Dubai. Mijn tafelgenoot heeft op dezelfde wijze mogen genieten van de Oester met zilte groeten en het Texels Lam met zeelavendel. Wij drinken bij al dit goddelijks een mooie Chardonnay Vie di Romans 2015 uit de Italiaanse regio Friuli. Het dessert, abrikoos met komkommer en premature zwarte bes is na mijn twee zeer vullende gerechtjes gelukkig heel licht en aangenaam fris.

Met een wat melancholieke kijk over het water naar een ongekend stil Amsterdam sluiten we de avond af met een rijkelijk glas Rioja en de tinteling van gevarieerde nasmaken door een mooie culinaire avond.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page