top of page

MrsAlwaysRight does Take-Away (part.2)


Omdat tot 1 juni a.s. nog niet in zicht lijkt dat de horeca eerder aan de slag kan gaan we naast de vele creatieve baksels uit eigen keuken ook lekker verder met het bestellen van Take-Away.

In de vierde week bestelden wij bij The Seafood Bar een thuispakket wat lijkt op een variant van de fruit de mer. Een mooi samengesteld menu met genoeg keuze en additionals. Pre Corona genoten wij enorm van een lunch bij The Seafood Bar, liefst met champagne. En natuurlijk ook hier geldt wederom dat het niet hetzelfde is en voelt als wanneer je in het restaurant zelf zit(voorkeur Van Bearlestraat) maar dit pakket zit erg goed in elkaar. Kwaliteit is geëvenaard en een duidelijke instructie voor evt. warm te maken gerechten. Ook kan je hier kiezen om er wijn bij te bestellen maar een plus is wel dat je dit in het pakket evt. kan vervangen voor een toet. Wij bestellen als additional de kreeft en dat maakt het helemaal af! Zij hebben inmiddels al ruim 2000 pakketten verkocht en dat verbaasd me niets. Ik kan me zo voorstellen dat niet alleen voor The Seafood Bar, maar ook voor andere restaurants Take-Away een onderdeel blijft van de bedrijfsvoering. Los dat het wellicht als eye-opener gewerkt heeft is het ook een goede aanvulling op de 1.5 meter inrichting van je restaurant.

 

Na het lezen van een artikel in het FD over o.a. Rijks van Joris Bijdendijk en het enthousiasme wat daarin naar voren kwam liet ons daar het 3-gangenmenu voor thuis bestellen. De lange rij buiten laten je in ieder geval geloven dat de Rijks Box goed in elkaar zit.

In deze box tref je o.a. de amuse(Rijks klassieker) witpunt radijs met piccalilly. En voor de oplettende horeca liefhebber weet je dat je dit vergelijkbaar zo niet copy paste terug ziet bij Restaurant De Kas. Begeleidend bevat de box wat brood met bruine boter en een uitleg met QR-codes met daarin ook een playlist samengesteld door een van de barmannen. Hoe leuk is dat!

In het menu begin je met een frisse salade -witte asperges met een grapefruit vinaigrette vervolgens boerderij kip op Indische wijze bereid en als dessert een passievruchtencremeux waar je echt je vingers bij aflikt. Zelfs als je zoals ik meer de voorkeur geeft aan een stukje kaas als dessert. Bij de koffie tot slot een Baileys bonbon om het helemaal af te maken. En dat was het, echt helemaal af!

Heel goed doordacht deze Take-Away van het Rijks. Mijn complimenten! Dat ik niet de enige ben die het Rijks met zijn Take-Away kan waarderen blijkt ook uit de hoge aantallen couverts die zij wegzetten op een avond. Misschien de reden dat zij overwegen hun Take-Away ook in Utrecht op te zetten of wellicht zat het al in de pijpleiding maar of de corona periode daar de juiste tijd voor is trek ik een beetje in twijfel. Iedere horeca tent doet momenteel zijn stinkende best om de broek op te houden. Zo ook in Utrecht.

De opmerking "let een beetje op elkaar" zou hier dus wel erg goed opgaan....

 

Een restaurant waar ik altijd graag kom, zowel zakelijk als privé, is The Lobby in Amsterdam-Oost. Het zeer attente personeel weet goed wie haar gasten zijn in de zin of je een passant bent of terugkerende klant. Het eten is goed maar niet top. Dat je het wel als top ervaart komt absoluut door de bediening dus petje af voor degene die de groep daar instrueert.

Mijn kids eten daar altijd graag een burger dus ik bestelde in de 6e week Take-Away 4 x een hamburger met aardappelsalade en als groente de broccoli met amandel en olijven. Ik, en overigens iedereen in ons gezin besteld altijd een medium to rare dus ook zo bij deze bestelling. En als ik de chef van Restaurant Rijsel mag geloven worden de vleesgerechten iets minder lang gebakken zodat dit onderweg nog even door kan garen dus dat zal wellicht ook de bedoeling zijn geweest bij The lobby. Helaas kwamen deze burgers toch veel meer rare dan medium to rare aan. De kwaliteit is goed dat proef je maar het doet iets met de beleving. De broccoli vond ik een mismatch in de combinatie maar dat kan een persoonlijke smaak zijn.

In deze zelfde week kwamen vrienden spontaan langs met biefstukjes van Loetje en die waren echt perfect, moet ik zeggen. Dus het kan wel, (the)Lobby!

1 juni komt inmiddels in zicht dus ik heb de eerste reservering in een restaurant alweer gepland. Graag vertel ik in een volgende blog hoe ik de 1.5m setting bij Restaurant Bord Eau heb beleefd.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page