top of page

Vis bij John Dory..


Arjan Wennekes, voormalig chef van Vis aan de Schelde, is de chef van deze vistronomie John Dory. En aangezien ik Vis aan de Schelde met zijn continue kwaliteit als het-altijd-goed-restaurant vind ben ik hier toch wel een beetje teleurgesteld. Ik moet bekennen dat ik me wellicht te vluchtig heb ingelezen voorafgaand aan dit diner. Anderzijds zou het ook kunnen dat ze er wellicht bij John Dory zelf nog niet helemaal uit welke koers ze willen varen en je daardoor als oplettende gast zoekende bent. Daar waar ik relaties en verzoeken blind naar Vis aan de Schelde zou sturen zou ik dat bij John Dory enkel met een kanttekening doen.

En voordat je als lezer denkt dat ik slecht gegeten heb is dat zeker niet aan de orde. De gerechtjes zijn kwalitatief goed. Het zoekende waar ik het over heb is dat er cohesie mist in wat en hoe er geserveerd wordt ten opzichte van de hoge bistro uitstraling. In mijn optiek moet dat wel kloppen en dat is hier (nog) niet zo. De uitstraling van het restaurant zelf en het amicale bedienend personeel is overduidelijk bistro stijl maar de gerechten zouden niet misstaan in een iets hoger segment.

Een minpunt waar ze zeker iets mee moeten doen is de akoestiek. Je moet je oor voorover de tafel gooien om het gesprek aan tafel te kunnen volgen. Dat eet onrustig en dan kom wederom terug op dat dit meer past bij een bistro.

Conclusie hier is dat je overduidelijk voelt dat deze zaak wat gehaast is opgezet. In potentie wel mogelijkheden heeft maar als ze deze koers blijven varen zal men uiteindelijk afhaken om de prijs-kwaliteit verhouding in combinatie met de setting. En dat zou toch jammer zijn!


Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page