top of page

Jungsik - New York


Als je in New York bent is er qua restaurants zoveel te kiezen dat het je kan duizelen of nog erger keuzestress kan geven want zit je wel in het hipste dan wel hier moet je zijn tentje... Naast alle restaurants die al een keer door menig blogger zijn genoemd en dus hip en trendy zijn wilde ik tijdens mijn verblijf ook ergens dineren waar je een unieke beleving zou hebben. Dat is me gelukt bij Jungsik.

Dit sterren restaurant is New Korean fine dining oftewel de Koreaanse keuken met een Franse inslag. Nu maak ik niet zo snel een foto van een geserveerd gerecht omdat ik niet inzie waarom ik nog een keer naar een foto van een gerecht zou kijken wat ik al achter de kiezen heb en ook nooit meer voorgeschoteld zal krijgen in die hoedanigheid. Maar bij Jungsik heb ik een uitzondering gemaakt. Van amuses tot dessert en met name het dessert ziet er zo mooi uit dat je dat wilt vastleggen om de simpele reden dat woorden alleen tekort zouden schieten.

Wij kiezen voor het signature tasting menu wat 9 gangen telt en mede door onze entertainende host wordt aangeprezen vanwege o.a. de baby banana en zeg nu zelf..wie wil dat nu niet;)

Vaak is een tasting menu het beste om te zien hoe goed de keuken is. Nu ben ik zelf niet zo dol op octopus en zou daar dus ook niet snel voor kiezen a la carte maar omdat het hier in het menu zat laat je je verrassen en was de experience zo goed dat er, mijn inziens, nog maar weinig zullen zijn die dit kunnen overtreffen.

Het menu is mooi in balans en de eerste gang - Osetra Caviar - is als een pareltje op je tong. Maar ook alles wat volgt is zo verrassend dat in mijn optiek je dit restaurant niet mag overslaan als je in New York bent.

Baby Banana

Qua interieur zie je ook hier weer een bepaalde soberheid maar toch heeft het wel sfeer. En misschien is de trend in buitenlandse sterrenzaken wel dat de focus vooral op de gerechten moet liggen en je je niet kan laten afleiden door je omgeving.

Blij om zo snel na Ricard Camarena alweer verrast te mogen worden op culinair gebied. De lat ligt dus ook hoog om bij de volgende buitenlandse trip dit niveau te kunnen overtreffen.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page