top of page

11 Howard - New York


Als je een trip naar New York maakt dan is de locatie van je hotel essentieel. Los dat je het ook nog enigszins betaalbaar wilt houden want de m2 is NY is immers enorm prijzig wil je ook makkelijk met ov of te voet overal naartoe kunnen gaan.

Ons hotel 11Howard ligt in Soho en is enkel logies. De kamers zijn met Scandinavische materialen ingericht en het personeel is uitermate vriendelijk en behulpzaam zonder verscholen achter een receptiedesk te zitten want die hebben ze niet. In 11 Howard zit een erg leuke bar/nachtclub Blond en restaurant Le CouCou(diner).

Wij kozen voor enkel logies omdat dit je de gelegenheid geeft buiten de deur te ontbijten wat in New York de gewoonste zaak van de wereld is maar bij ons veel minder gangbaar. Wij hebben onder andere ontbeten bij Jack's wife Freda in SoHo, Fiat Café in Little Italy en bij Ruby's on Mulberry waar je de meest overheerlijke granola bowl eet.

Qua bezienswaardigheden kan je het standaardlijstje af waar ook wij er een aantal van hebben meegenomen zoals 9/11 wat bij een bezoek aan NY niet mag ontbreken en vreselijk veel indruk maakt. Maar een heel ander bezienswaardigheid is Vessel. Dit ligt in de wijk Hudson Yards ten westen van Midtown Manhattan. het is een koperkleurig perspectiefrijk en interactief kunstobject.

Verder is een bezoek aan the Bethel Assembly Gospel een must om mee te maken. Rijen dik staan hier op zondagochtend te wachten om naar binnen te mogen. Het is het wachten waard! En natuurlijk mag een basketbalwedstrijd van The Knicks niet ontbreken...

De restaurants die wij bezochten waren onder andere Jungsink, echt fantastisch en volgt in een losse blog. Maar ook de italiaan Olio e Piu is een aanrader als in gezellig en ongedwongen in hoeverre dat kan in NY. Tao Downtown is een place to be.

Maar let op: je kunt hier niet een normaal gesprek voeren aan tafel en heeft in dat opzicht niets met fine dining te maken. Het is een subterranean restaurant wat inhoudt dat het een Asian Menu is met invloeden vanuit Singapore en Maleisië en een Szechuan kookstijl. Het eten is overheerlijk en restaurant heeft ook een leuke bar voor na je diner.

Naast deze restaurants lunchten wij bij Manhatta. In NY moet je in mijn optiek op grote hoogte eten met uitzicht. Dat kan bij Manhatta in het Liberty building. Je kiest een 3-gangenmenu en ondanks dat het een beetje op catering koken lijkt is de kwaliteit is goed en op de 60ste verdieping.

Net als in Amsterdam komen en gaan de restaurants in New York vliegensvlug. Nieuwe concepten dienen zich aan terwijl je denkt zojuist bij het hipste en meest recente concept te zijn geweest. Dus check voordat je gaat altijd allerlei blogs, Tripadvisor, Yelp en dergelijke maar lees goed tussen de regels door want sommige recensenten op bijvoorbeeld Tripadvisor willen alleen laten weten dat ze ergens geweest zijn en heeft de recensie geen enkele inhoud of waarde. Reserveer in ieder geval een paar restaurants voor je vertrek dat voorkomt teleurstelling en veel zoekwerk ter plaatste.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page