top of page

Bari....in het prachtige Puglia!


Een week of wat terug was ik in het mooie Puglia, Bari wel te verstaan. Hier zie je duidelijk hoe het zuiden van Italië zich onderscheidt van het Noorden qua leefstijlen. In de kleine pittoreske straatjes zitten de pasta vrouwtjes de gehele dag pasta te rollen in de hoop dat de (vele cruiseschip) toeristen de zakjes uitgestald op een van de tafels zullen meenemen voor thuis. De was hangt hier op draden gespannen van balkon tot balkon en daardoor waan je je even in het prachtige boek van Elena Ferrante wat zich weliswaar in en rond Napels afspeelt maar goed te vergelijken is. Ik sliep in Bari in de uiterst charmante B&B Al Pescatore.

Mooie lichte kamers met een heerlijke douche in de sober maar luxe ingerichte badkamer. Het ontbijt wordt beneden verzorgd in de keuken aan een halfhoge tafel waar iedereen aanschuift. Je kan je voorstellen dat daar veel tips en bezienswaardigheden onderling worden uitgewisseld..Je bent hier absoluut getuigen van de Italiaanse mannenwereld maar ik moet zeggen dat de heren je met van alles van dienst willen zijn en er geen vraag teveel is. Voor een goed visje kun je terecht in het ernaast gelegen restaurant wat dezelfde naam draagt. In verhouding niet goedkoop en zoals op tripadvisor te lezen valt lijken ze wat kort van stof maar dat heeft overduidelijk meer te maken met de taalbarrière dan met de onwil zoals gesuggereerd wordt...

Qua kleine restaurantjes kan je je hart ophalen in de oude stad van Bari maar wees ook niet bang om de taxi te nemen naar de buitenwijken (new city) waar ook veel leuke restaurants gevestigd zijn. Mocht je op de fiets de stad willen verkennen of naar het strand willen kan ik je echt van harte de vriendelijke mensen van Veloservice Bari aanbevelen!

#Bari #Puglia #BB #Citytrip #AlPescatore #Veloservice #wwwmrsalwaysrightnl

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page