
KIT AT 384
Al langer geleden een artikel gelezen over een soort Whizz-Kid die enorm thuis zou zijn in de Japanse keuken. Deze student kookt volgens het artikel voor gasten op zijn studentenkamer. Ondanks de beperkte ruimte tovert hij met verse vis. En nu heeft hij de kans gekregen dit op een soortgelijke wijze te doen vanuit een "geheime" ruimte in hotel The Dylan. Wanneer wij bij The Dylan arriveren worden we in de lounge te wachten gezet en vervolgens voel je je even in een film van


Graphite by Peter Gast
Graphite by Peter Gast heet deze culinaire gelegenheid....Een speakeasy restaurant ofwel een geheime bar waar ten tijde van de drooglegging in de Verenigde Staten illegaal alcoholische drank werd verkocht. Voor Graphite betekent het dat je van de buitenkant niet kan zien van wat er binnen gebeurt of hoe het eruit ziet. En dat willen ze bij Peter Gast ook zo houden dus word je gevraagd enkel foto's te nemen van de gerechtjes en niet van het interieur. Bij je reservering ontvan


NENI & The Lemonman
Begin februari openden de familie Molcho restaurant NENI aan het Stadionplein. Gevestigd in de oude Citroënfabriek. Je kunt hier overdag terecht bij de Deli voor overheerlijk belegde broodjes en salades. "s Avonds kan je van start met een cocktail bij The Lemonman en eventueel daarna dineren in het restaurant. Na mijn fantastische ervaring op culinair gebied in Tel Aviv kon ik niet wachten om hier te mogen eten. Ik startte uiteraard met de cocktail die de naam draagt van The


Wolf Atelier....Au...Au..Au..
Soms wil je jezelf pijnigen...het kan niet anders want als je gevoel al lange tijd zegt dat dit restaurant het niet gaat zijn waarom ga je er dan toch naartoe. Nieuwsgierigheid denk ik maar elke keer dat ik deze nieuwsgierigheid niet kan bedwingen word ik gestraft. En met name word ik gestraft door, en dan probeer ik me mild uit te drukken, het mindere gastheerschap van menig horecamedewerker. Online gereserveerd en op basis van een eerder bezwaar van iemand om niet bij het t


The Jane - Antwerp
Ik mocht afgelopen week op uitnodiging bij The Jane eten. En al moest ik daar de invite voor de Grand Opening van ZA Amsterdam aan me voorbij laten gaan degenen die The Jane nog op hun lijstje hebben staan weten dat je daar niet zo maar even een nieuwe reservering hebt en zullen mijn keuze in deze begrijpen.. En WoW!! Ik heb me vergaapt aan dit prachtige pand, een oude kapel op voormalig militair terrein, de setting vooral in combinatie met het interieur. Mijn oprechte compli

Lars&Floor-LarsAmsterdam-Houthavens
Blog: een eerste indruk van het nieuwe restaurant van Lars Sharp & Floor Wiggers in de Houthavens van Amsterdam.


Bari....in het prachtige Puglia!
Een week of wat terug was ik in het mooie Puglia, Bari wel te verstaan. Hier zie je duidelijk hoe het zuiden van Italië zich onderscheidt van het Noorden qua leefstijlen. In de kleine pittoreske straatjes zitten de pasta vrouwtjes de gehele dag pasta te rollen in de hoop dat de (vele cruiseschip) toeristen de zakjes uitgestald op een van de tafels zullen meenemen voor thuis. De was hangt hier op draden gespannen van balkon tot balkon en daardoor waan je je even in het prachti


(Te)veel Guts bij Guts&Glorie..
Na mijn tweede bezoek aan Restaurant Breda overtuigt dat ik een keer bij het andere restaurant van Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk wilde eten om ook daar de sfeer te proeven..Ik proefde zeer zeker de "Guts" maar wat minder de "Glorie"... Een klein sfeervol pandje aan de Utrechtsestraat met beneden de keuken plus wat tafeltjes en boven het grootste gedeelte van het restaurant. We beginnen met een Crémant de Bourgogne maar helaas gaat de volgorde in het uitserveren va


The White Room niet verrassend..
In de wandelgangen hoorde ik steeds vaker dat The White Room by Jacob Jan Boerma toch echt wel een restaurant is waar je geweest moet zijn. Hmmm...nou ik ben er onlangs geweest en ik vraag me sterk af waar deze meningen op gestoeld zijn. Begrijp me niet verkeerd...Chef de Cuisine Arturo Dalhuisen kookt Michelin waardig maar zeker niet verrassend. Misschien heel gek maar als ik een paar honderd euro uitgeef dan wil ik de avond culinair vermaakt worden alsof het een theaterstuk


Vinkeles (The Dylan)
Wederom een restaurant in Amsterdam waar het moeilijk is een plekje te bemachtigen... En ondanks dat ik de reservering ruim van te voren had gemaakt kregen wij toch het tafeltje waarvan je zou denken dat je het sluitstuk bent. Van mijn tafelgenoot mocht ik er niets van zeggen dus heb ik het gelaten voor wat het is. Vanaf onze tafel had je goed zicht op het restaurant en de brasserie, een plus zullen we dit dan maar noemen:) Wat veel in deze categorie restaurants voorkomt is d