top of page

The Duchess...


Dat het leven uit bijzondere ontmoetingen bestaat bewijst mijn etentje bij The Duchess maar weer...

Op weg naar Tel Aviv bevond zich in de stoel naast mij een uiterst charmante man die naarmate de vlucht vorderde geen onbekende in de Amsterdamse horeca bleek te zijn. Zijn enorme verbazing dat ik nog niet bij The Duchess was geweest leidde uiteindelijke tot een uitnodiging voor een bezoek aan deze bijzonder mooie zaak. En zo geschiedde...

 
 

Graag wil ik even toelichten waarom ik tot voor kort nog niet bij The Duchess was geweest. Ik meen namelijk te beweren dat ik inmiddels een doorgewinterde lezer van reviews ben. En in het begin waren de beoordelingen over The Duchess echt niet positief. Maar net als bij Cecconi's in Soho house bijvoorbeeld waar je momenteel ook niet vrolijk wordt van de beoordelingen moet je bij sommige restaurants gewoon niet in het begin op de stoep willen staan. Nadeel kan alleen wel zijn dat zoals in mijn geval bij The Duchess, door de continue stroom van nieuwe restaurants in Amsterdam, er dan sommige ook weer meer naar de achtergrond geraken.

Behoorlijk onder de indruk ben ik van het entree, het vele marmer en de statigheid van dit oude bankgebouw. Leuk detail is dat jonge Nederlandse ontwerpers in consignatie de ruimte naast het restaurant mogen gebruiken om hun collectie te etaleren voor verkoop. Dit geeft overdag een natuurlijke animerende bedrijvigheid, lijkt me zo.

 

 

Na een kleine tour van onze gastheer door het restaurant en langs de keuken settelen we ons te midden van het restaurant en gaan we van start met een heerlijk glas champagne waarbij smakelijke oesters worden geserveerd. De ruimte vraagt je echt een paar keer goed om je heen te kijken en de mooie details in je op te nemen.

The Duchess is shared dining en we krijgen dan ook gedurende de avond een mooie wandeling door de kaart om zo een goede beleving van de keuken te krijgen. Denk aan mooie salades, coquilles, spaghetti met beluga caviar, zeebaars in zoutkorst en nog veel meer maar teveel om op te noemen. Als slotstuk genieten wij van het paradepaardje van The Duchess: The Chocolate Explosion en aan tafel -a la minute- gemaakt ijs ;)

Wij mogen daarbij een Blanc du Castel drinken, een chardonnay uit Israël(Jeruzalem) waar wij inmiddels na onze trip naar TLV al bevriend mee zijn geraakt. En rood drinken wij een Saint-Julien waarmee je bij mij, gezien de naam van zoon, niet meer stuk kan..

 

Ik dank mijn gastheer en mijn gezelschap voor een geweldige avond die weer in het boekje kan! En dan niet enkel betreft het eten maar in al zijn vormen...

Wat is het toch ontzettend leuk om zo nu en dan aangenaam verrast te worden en al helemaal door mensen die je door een toevalligheid hebt mogen ontmoeten!

Lang leve #serendipity

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page