top of page

Le Restaurant


De eigenaar/chef Jan de Wit had de avond van deze beoordelaar kennelijk de verkeerde koksmuts opzet en bleek nogal narrig naar deze gasten. Met als hoogtepunt dat hij op een gegeven moment de voordeur heeft opengezet om op "subtiel" wijze duidelijk te maken dat voor hem de avond wel klaar was.... :)

Geestig om te lezen en bijna niet voor waarheid aan te nemen ging ik die avond bepakt met een dikke shawl en een extra jasje naar Le Restaurant.

Bij aankomst zie ik in het raam onder de tafel de blote benen van een dame. En daar zet ik wel direct even mijn vraagtekens bij. Mocht je een diner plannen bij Le Restaurant zou ik vragen om een tafeltje in de zaak i.p.v. op de verhoging in de etalage. Of laat de heer mestal toch met lange broek de plaats aan het raam innemen. Het interieur verder is een mix van meerdere stijlen en ook nu nog wat mij betreft vrij ondefinieerbaar. Dit laatste hoeft, als het eten en het gastheerschap in orde zijn, uiteraard geen enkel probleem te zijn. Jan de Wit doet het ontvangst zelf en begeleid ons na het aannemen van de jassen, shawl en extra jasje uitgezonderd, naar onze tafel.

Ik begin zoals gewoonlijk met een glas champagne. Bij het inschenken vertelt hij wat over de druifsoort en afkomst en als je meer van mij gelezen hebt weet je dat ik daar in de positieve zin gevoelig voor ben. Ook hier wordt met een vast menu gewerkt. Het menu is in balans en we beginnen met een trio van kleine hapjes. Allen even smaakvol. De keuken is klassiek Frans met hier en daar een twist. Wij drinken een mooie Rully uit 2015 en bij het hoofd een glas rood uit Italië op aanraden van de chef. De witte brigade draagt zijn steentje mij in de bediening. Er wordt goed gelet op aandacht voor de gast. Ik vind de prijs- kwaliteit goed in orde. Ondanks de vrij recente verbouwing mis ik wel iets aan sfeer in het interieur. Maar de muts van Jan stond deze avond goed dus al met al heb ik een zeer fijne en smakelijke avond gehad.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page