top of page

FG Restaurant - Francois Geurds


Ooit eerder al eens bij FG Restaurant mogen eten. Toen nog op hun oude locatie. En ondanks dat die avond heel chaotisch verliep, denk aan een tafel die veel later vrijkomt dan vooraf aangenomen, heeft Francois en zijn brigade door de ontstane situatie een soort chef's table in het leven geroepen tussen wat dozen en rommel. Pas bij het dessert, de beroemde suikerspin, zaten we op onze gereserveerde tafel maar ik heb destijds een wereld avond gehad.

Wat korter terug ook nog bij FG Food Labs gegeten en ook daar dezelfde hartelijkheid als culinaire hoogstandjes mogen meemaken enkel in een meer laagdrempelige setting.

Nu terug bij FG op zijn nieuwe locatie naast FG Food Labs en vol verwachting, kan ik zeggen..want de magie van een eerste keer is moeilijk te evenaren. Bij binnenkomst worden we geplaatst aan een tafel bij het raam met grote fauteuils die mij aan een soort stressless doen denken en waar ik nog niet over uit ben wat ik hier nu van moet vinden. Enerzijds zorgt het vanwege zijn grote oren voor wat privacy maar het laat je ook de hele tijd onrustig draaien met je stoel. Daarbij zijn het ook wel vrij grote obstakels in de ruimte.

 

De bediening is meteen vanaf het begin wat haperend en dat komt vrij rommelig over. Dit ben je zeker van een 2 sterrenrestaurant niet gewend. Onze ober is zelfs wat clownesk. Ik moest me meerdere keren even achter de oren krabben of ik niet in de maling werd genomen. Alvorens ik mijn champagne heb kunnen bestellen krijgen we een amuse voorgeschoteld. Helaas zonder al teveel uitleg want de reden zou kunnen zijn dat deze amuse de smaakpapillen openstelt maar dat hebben we er in dit geval maar zelf bij verzonnen.

We kiezen het 8-gangen menu. Voordat we hiermee van start kunnen gaan volgen er eerst een heleboel keuzes. Als je enige last hebt van keuzestress zou ik dit restaurant niet aanraden. We beginnen met een doos met verschillende soorten peper. Het is namelijk de bedoeling dat je dit in een vijzel doet en je eigen peper melange maakt. U voelt hem waarschijnlijk al aankomen dat na de doos met peper er een doos met verschillende soorten zout op tafel komt waar ook een melange van gemaakt kan worden. Noem me verwend maar ik eet in een 2-sterrenrestaurant en zit in mijn mooie jurkje korrels te vijzelen..en daar vind ik eigenlijk wel wat van!

 

En als al die keuzes je nog net niet naar het hoofd zijn gestegen moet je ook nog een mes als een soort date 'voor de avond' kiezen. Al dit soort toevoegingen zijn niet aan mij besteed. Kook gewoon goed en zorg voor vlotte en betrokken bediening met verstand van zaken en het is altijd goed. Dit is allemaal veel te ver gezocht en heeft geen enkele toegevoegde waarde.

 

Waar het menu in het begin nog een goed tempo had zakte dit na een gerecht of drie in en hebben we lang moeten wachten. Het nadeel is dat de wijn dan een belangrijkere rol gaat spelen ten opzichte van het eten. Het is jammer dat men zich dat niet voldoende realiseert.

Nu zeg ik niet zo vaak iets over het eten want koken kan Francois Geurds natuurlijk wel maar in ons menu zat een gerechtje zalm met rösti en had ik nu in mijn ski-kleding boven op een berg gezeten was ik vol lof geweest. Nu kan ik er niets anders van maken dan dat het smaakvol was maar een uiterst lomp gerecht en totaal niet passen in een verfijnd menu.

En tot slot een laatste tip, Francois, geloof me, jezelf cartooneren is een echte NO GO!

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page