top of page

(Te)veel Guts bij Guts&Glorie..


Na mijn tweede bezoek aan Restaurant Breda overtuigt dat ik een keer bij het andere restaurant van Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk wilde eten om ook daar de sfeer te proeven..Ik proefde zeer zeker de "Guts" maar wat minder de "Glorie"...

Een klein sfeervol pandje aan de Utrechtsestraat met beneden de keuken plus wat tafeltjes en boven het grootste gedeelte van het restaurant. We beginnen met een Crémant de Bourgogne maar helaas gaat de volgorde in het uitserveren van de tafels niet zo dat je een kleine versnapering geserveerd krijgt bij het aperitief wat ikzelf altijd wel erg kan waarderen. Wanneer we de kaart krijgen legt de dame aan onze tafel uit dat er gekozen is om de Chapters die de afgelopen jaren zijn geserveerd bij Guts&Glorie te laten samensmelten in een nieuw menu(Chapter12).

Hoe leuk is het dat wanneer je hier nog niet eerder geweest bent toch een beetje kan proeven wat de voorafgaande Chapters inhielden. Zodoende kiezen we voor een 6-gangen menu omdat ik graag zoveel mogelijk wil kunnen proeven om zo een goede indruk te krijgen hoe er gekookt wordt.

Ik zal niet tot in detail uitweiden wat de gerechten precies inhielden want aangezien ze het menu voor een langere periode aanhouden zou dat de culinaire pret kunnen bederven. Wat mij opvalt is dat de Guts zich vertaald in een keuken die in zijn algemeenheid erg hoog op smaak kookt oftewel zéér geconcentreerd met als klapstuk de soto soep die zo ongelooflijk zout is dat ik mijn 5e gerechtje niet meer kan wegkrijgen. Daarbij komt dat de de akoestiek te wensen overlaat en in de kleine ruimte als zeer drukkend ervaren wordt. Mijn tafelgenoot is uiteindelijk naast mij op de bank komen zitten zodat we elkaar toch een gedeelte van de avond wat beter kunnen verstaan;)

Ik concludeer dat als je hier als toerist, eenmalige gast komt je een hele leuke avond beleeft met de levendige vibe inherent aan Amsterdam maar dat wanneer je eerder bij Breda bent geweest je bij Guts&Glorie toch een beetje bedrogen uitkomt...

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page