top of page

Tja...Daalder..


...Wat vind ik daar nu eigenlijk van...

Mijn verwachtingen betreft eten bij restaurant Daalder waren hooggespannen. Alom geprezen in diverse reviews, los van degenen waarvan we inmiddels wel weten dat het uitgangspunt enkel commercieel is. Wat overigens ook helemaal geen probleem is hoor maar dat moet je wel in je achterhoofd houden als je iets leest over een restaurant. Soms ben ik een beetje bang dat we het "idee" hebben een restaurant of een chef-kok zo te prijzen dat we eigenlijk vergeten om nog op reële wijze te beoordelen of het nu ook wel zo goed en zo leuk was.

De gedachte die je steeds vaker ziet bij vooraanstaande chefs is dat het kennelijk op den duur leuker is om nog steeds op hoog niveau te koken maar dan wel in een laagdrempelige setting. Deze trend kan ik tot zekere hoogte appreciëren maar als de rekening nog steeds behoorlijk fors is ga je als gast toch bepaalde zaken als gewenst zien die dan in deze setting onder het kopje - lekker toegankelijk- worden geplaatst. Zodoende is deze gedachte in mijn optiek in een aantal gevallen niet meer helemaal in balans.

En wellicht gek maar als ik voor meer dan € 200 p.p. per couvert dineer wil ik niet aan een tafel zitten waar de verhouding tot de stoelen niet klopt. Stoelen waar je meer een snelle hap gevoel bij krijgt dan comfortabel dineren. Of waar van alles om je heen gebeurt aan drukte van personeel maar de eerste 20 min niemand aan je tafel komt om je welkom te heten. Of de champagne die ingeschonken en zonder ook maar enige uitleg geserveerd wordt . Wellicht kleine details maar voor je algehele sfeerbeleving van groot belang.

Er wordt bij Daalder een vast menu bestaande uit 7-gangen geserveerd waar je bij het hoofdgerecht een keuze kan maken en in ons geval was de keuze uit 2 x vlees. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat de rest van het menu meer uit visgerechten bestond. Wij laten één gerecht weg en kiezen allen voor de ossenhaas met foie gras en zwarte truffel die een supplement met zich meebrengt van € 35,- . Ik vind het een behoorlijk bedrag voor een supplement van een ossenhaas in een menu aangezien we het hier dus niet over wagyu beef hebben maar dat terzijde. Een van de tafelgenoten wil liever geen foie gras en de vraag is dat weg te laten. Er wordt ons gemeld dat dit met de keuken besproken dient te worden maar ervan uitgegaan wordt dat dit geen problemen met zich meebrengt...

Uiteindelijk blijkt het weglaten van de foie gras toch moeilijker dan vooraf aangenomen. De jongeman komt ons vertellen dat het niet mogelijk is om de prijs van het supplement aan te passen en dat de ontbrekende foie gras zodoende wordt opgevuld met extra zwarte truffel(?????). Ik heb nog nooit zulke kul gehoord!. Wij laten er onze avond niet door verstoren maar ik ben verbijsterd. Alle gerechten zijn prima maar zeker niet uitzonderlijk en de ossenhaas plus doet zelfs zwaar teleurstellen.

Dus om terug te komen op wat ik nu eigenlijk van Restaurant Daalder vind? Het is een restaurant wat mijn inziens zwaar gehypet is. Ik zou een ieder adviseren het hier bij een lunch te houden maar dan met gematigde verwachtingen en volle portemonnee.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page