

Graphite by Peter Gast
Graphite by Peter Gast heet deze culinaire gelegenheid....Een speakeasy restaurant ofwel een geheime bar waar ten tijde van de drooglegging in de Verenigde Staten illegaal alcoholische drank werd verkocht. Voor Graphite betekent het dat je van de buitenkant niet kan zien van wat er binnen gebeurt of hoe het eruit ziet. En dat willen ze bij Peter Gast ook zo houden dus word je gevraagd enkel foto's te nemen van de gerechtjes en niet van het interieur. Bij je reservering ontvan


Wolf Atelier....Au...Au..Au..
Soms wil je jezelf pijnigen...het kan niet anders want als je gevoel al lange tijd zegt dat dit restaurant het niet gaat zijn waarom ga je er dan toch naartoe. Nieuwsgierigheid denk ik maar elke keer dat ik deze nieuwsgierigheid niet kan bedwingen word ik gestraft. En met name word ik gestraft door, en dan probeer ik me mild uit te drukken, het mindere gastheerschap van menig horecamedewerker. Online gereserveerd en op basis van een eerder bezwaar van iemand om niet bij het t


Tja...Daalder..
...Wat vind ik daar nu eigenlijk van... Mijn verwachtingen betreft eten bij restaurant Daalder waren hooggespannen. Alom geprezen in diverse reviews, los van degenen waarvan we inmiddels wel weten dat het uitgangspunt enkel commercieel is. Wat overigens ook helemaal geen probleem is hoor maar dat moet je wel in je achterhoofd houden als je iets leest over een restaurant. Soms ben ik een beetje bang dat we het "idee" hebben een restaurant of een chef-kok zo te prijzen dat we e


The Jane - Antwerp
Ik mocht afgelopen week op uitnodiging bij The Jane eten. En al moest ik daar de invite voor de Grand Opening van ZA Amsterdam aan me voorbij laten gaan degenen die The Jane nog op hun lijstje hebben staan weten dat je daar niet zo maar even een nieuwe reservering hebt en zullen mijn keuze in deze begrijpen.. En WoW!! Ik heb me vergaapt aan dit prachtige pand, een oude kapel op voormalig militair terrein, de setting vooral in combinatie met het interieur. Mijn oprechte compli

The Duchess...
Dat het leven uit bijzondere ontmoetingen bestaat bewijst mijn etentje bij The Duchess maar weer... Op weg naar Tel Aviv bevond zich in de stoel naast mij een uiterst charmante man die naarmate de vlucht vorderde geen onbekende in de Amsterdamse horeca bleek te zijn. Zijn enorme verbazing dat ik nog niet bij The Duchess was geweest leidde uiteindelijke tot een uitnodiging voor een bezoek aan deze bijzonder mooie zaak. En zo geschiedde... Graag wil ik even toelichten waarom ik


La Provence...ç'est ça!
Toen ik nog in de omgeving van Utrecht woonde was La Provence in Driebergen-Rijsenburg het restaurant waar ik met regelmaat ben terug blijven komen. Door mijn partner ben ik daar zo'n 20 jaar geleden voor het eerst mee naartoe genomen in het pand waar ze vandaag de dag nog steeds zitten. De setting destijds was in mijn beleving niet veel meer dan een bistro. Weliswaar was ik toen zelf waarschijnlijk ook nog te bleu om überhaupt een gewichtige mening te hebben over kookstijlen


The White Room niet verrassend..
In de wandelgangen hoorde ik steeds vaker dat The White Room by Jacob Jan Boerma toch echt wel een restaurant is waar je geweest moet zijn. Hmmm...nou ik ben er onlangs geweest en ik vraag me sterk af waar deze meningen op gestoeld zijn. Begrijp me niet verkeerd...Chef de Cuisine Arturo Dalhuisen kookt Michelin waardig maar zeker niet verrassend. Misschien heel gek maar als ik een paar honderd euro uitgeef dan wil ik de avond culinair vermaakt worden alsof het een theaterstuk


Vinkeles (The Dylan)
Wederom een restaurant in Amsterdam waar het moeilijk is een plekje te bemachtigen... En ondanks dat ik de reservering ruim van te voren had gemaakt kregen wij toch het tafeltje waarvan je zou denken dat je het sluitstuk bent. Van mijn tafelgenoot mocht ik er niets van zeggen dus heb ik het gelaten voor wat het is. Vanaf onze tafel had je goed zicht op het restaurant en de brasserie, een plus zullen we dit dan maar noemen:) Wat veel in deze categorie restaurants voorkomt is d


212
Een email ontvangen of ik me wil inschrijven voor een diner bij het nieuwe restaurant van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Maar natuurlijk wil ik dat! Eerder al meerdere malen bij Bord'Eau mogen eten dus ik was meteen enthousiast. En ook de recensies die in de weken voorafgaand aan mijn reservering in magazines te lezen waren zijn vooral lovend..klein minpuntje vond ik, waar 212 overigens niets mee van doen heeft, is dat ik het gehele menu al had gelezen in de bijla


Kerst bij Aan de Poel (met kids;)
Zoals de titel al doet vermoeden hadden wij het stoute plan om met de kerst bij Aan de Poel(2*) te dineren met onze kinderen..In tegenstelling tot ikzelf eten mijn jongens niets wat groen en enigszins gezond oogt..Net als alle andere ouders wil je dat ze in ieder geval alles proberen maar omwille van de gezelligheid laat ik deze strijd ook vaak varen. Desalniettemin vraag ik wel bij de reservering van menig restaurant of ze rekening kunnen houden met deze moeilijk eters. En w