top of page

NENI & The Lemonman


Begin februari openden de familie Molcho restaurant NENI aan het Stadionplein. Gevestigd in de oude Citroënfabriek. Je kunt hier overdag terecht bij de Deli voor overheerlijk belegde broodjes en salades. "s Avonds kan je van start met een cocktail bij The Lemonman en eventueel daarna dineren in het restaurant. Na mijn fantastische ervaring op culinair gebied in Tel Aviv kon ik niet wachten om hier te mogen eten. Ik startte uiteraard met de cocktail die de naam draagt van The Lemonman. Een zoetige limonade maar dan met gin erin:)

Terwijl ik zo halverwege mijn drankje ben komt er een dame vragen of ik degene ben die reservering heeft gemaakt en of ik aan tafel wil. Althans het leek een vraag.. Want toen ik aangaf mijn drankje op te willen drinken werd ik vriendelijke gedirigeerd richting mijn tafel aangezien dat drankje opdrinken volgens haar ook aan de tafel kon...

De inrichting van zowel de bar als het restaurant is fantastisch. Erg sfeervol met oog voor detail en materialen. Klein minpunt vind ik onze tafel. Ik heb zo'n vier weken eerder mijn reservering gemaakt en de tafel die wij toegewezen krijgen lijkt erg op het laatst beschikbare tafeltje. En dat is niet erg als ik de avond ervoor de reservering maak maar in mijn geval toch een beetje jammer!

We hebben doorgewinterde foodlovers aan tafel dus bij het zien van de kaart heeft iedereen zo zijn wensen dus we gaan voor een samengesteld menu waar dan wel weer bepaalde gerechten perse in moet zitten. Denk hierbij aan de octopus en natuurlijk de kebab. Helaas serveren ze enkel vis kebab dus we moeten het doen met een variant hierop.

Wat ons een beetje teleurstelt is dat er op de wijnkaart niets is terug te vinden van Domaine du Castel. Een wijnhuis uit Jeruzalem zou hier erg op zijn plaats zijn.

De charcoal roasted eggplant is overheerlijk!

Ik moet zeggen dat ik alles zeer smaakvol vond. Ik denk wel dat er ruimte is voor verfijning van het restaurant en de keuken in zijn geheel. De bediening is vriendelijk maar missen door onoplettendheid omzet. Daar kan nog veel meer op gestuurd worden. Ook hadden wij de discussie aan tafel over het Engelssprekend personeel. Ik denk dat ieder restaurant in Amsterdam moet zorgen voor een goede mix van Nederlands- en Engelssprekend personeel.

Het toetje is alles van de dessertkaart geserveerd op een aluminiumplaat. Ik vind de KNAFEH oftwel de Cheese filled baked kadaif, served with yoghurt ice cream verrukkelijk maar de mening lopen erg uiteen waarbij anderen aan tafel het maar rommeltje vinden zo alles bij elkaar. De puntjes van verfijning zitten hem dus vooral daarin. Maar daarnaast is het ook onlogisch om drie dames bij het ontvangst te hebben staan en als je nog een fles wijn wilt bestellen of de rekening wilt vragen enkel aandacht krijgt door naar een kliekje samenscholend personeel achter de bar te lopen.

Dus als NENI aan deze kleine maar wel essentiële puntjes werkt is het, mijn inziens, een erg leuk en lekker restaurant om avondvullend te vertoeven!

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page