top of page

Graphite by Peter Gast


Graphite by Peter Gast heet deze culinaire gelegenheid....Een speakeasy restaurant ofwel een geheime bar waar ten tijde van de drooglegging in de Verenigde Staten illegaal alcoholische drank werd verkocht. Voor Graphite betekent het dat je van de buitenkant niet kan zien van wat er binnen gebeurt of hoe het eruit ziet.

En dat willen ze bij Peter Gast ook zo houden dus word je gevraagd enkel foto's te nemen van de gerechtjes en niet van het interieur. Bij je reservering ontvang je een Or-code en hiermee kan je het etablissement betreden.

Wij hebben tezamen met een andere gast nogal staan rommelen bij de laser die onze code maar moeizaam wilde lezen dus in mijn optiek zal dit in de loop der tijd wel worden aangepast. Het verrassingselement doet mij wel verblijden in de huidige tijd van alle blogs over eten en hippe locaties, de Forks en de Tripadvisors.

Bij binnenkomst tref je de ruimte die dienst doet als bar waar je een aperitief drinkt onder een prachtige ogenschijnlijke sinaasappelboom - de associatie komt enkel door de vernevelende sinaasappelgeur die door een diffuser verspreid wordt, een soort mindfuck, zeg maar - De boom is gevuld met mijn favoriete champagnemerk Veuve Clicquot dus om de avond van start te laten gaan zit ik goed.

Ik ga verder niet teveel over het interieur verklappen omdat je dat zelf zal moeten ervaren. Ik wil alleen vertellen dat het erg intiem aandoet en door de zwoele loungemuziek en het summiere maar doeltreffende gebruik van licht het zelfs een beetje sexy is.

Ik zou MrsAlwaysRight niet zijn als ik niet wat kleine huishoudelijke op- en aanmerkingen zou hebben dus mocht Peter Gast daar ooit behoefte aan hebben wil ik deze maar al te graag met hem delen zodat je beleving i.p.v. fantastisch subliem zal zijn.

 

Een andere associatie die in mijn hoofd snel gelegd wordt is het liedje oorspronkelijk van Sweet Sixteen “ja dat is Peter”. Want bij de naam van dit restaurant krijg je de indruk dat je Peter zou moet kennen. Nu kom ik niet dagelijks in Zutphen dus ik had nog niet eerder van de zeer getalenteerde chef gehoord. En dat betreur ik want het is lang geleden dat ik zo heerlijk en verrassend heb gegeten. Je kan kiezen uit een 10, 15 of 20 gangen menu en wellicht laat je dit schrikken maar de gerechtjes zijn erg goed geproportioneerd.

Wij kiezen voor het 15- gangen menu en geven aan wat minder onze voorkeur heeft. De enthousiaste bediening gaat daar op een zeer leuke wijze mee aan de slag.

Peter Gast kookt met frisse smaken, kruiden, bloemen en veel vis wat het menu licht verteerbaar houdt.

Alles wat je proeft is even lekker en de sommelier vertaalt op uitstekende wijze onze voorkeur voor de witte wijn met een Vionier, The Foundry uit 2015, een zeer mooie Zuid-Afrikaan. Ook bij het rood - Die Verlore Bokooi - slaat hij de plank niet mis. En op deze manier maakt dat wanneer je wensen zo goed vertaalt worden de avond nog completer. Ik heb van begin tot eind genoten. En sommige onder ons vinden het speakeasy element wat te ver gezocht. Maar tegenwoordig kan je vanuit je luie stoel een restaurant of hippe club al beleven door de diverse social media. Dus niet bij Graphite! Om dit restaurant te beleven zal je er echt zelf naartoe moeten. Wanneer het dus tijd is voor wat self spoiling reserveer je zonder twijfel bij Graphite en bij voorkeur met z'n tweetjes.

"Peter is mijn ideaal"...Peeeeeeter ik ben verliefd!!" #sweetsixteen

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page