top of page

SPECTRUM


Na een bezoek aan Liberije's Zusje had ik met mezelf afgesproken dat dit soort restaurants voor mij echt niet meer hoeven. Ondanks dat het eten ontzettend goed is, is de militaire uitvoering van de zwarte brigade vaak een enorme teleurstelling van je avond uit. En daar kan helaas geen sterren chef tegenop koken...

Maar oké..enige tijd later en het feit dat ik ook maar mens ben laat ik me verleiden om een bezoek te brengen aan Restaurant Spectrum ook wel de vernieuwing "van" genoemd.

Wat bij binnenkomst direct opvalt is dat ruimte veel zachter is gedecoreerd dan voorheen, prettiger licht en een betere verdeling van de tafels.

In eerste instantie komen wij terecht aan een tafeltje naast een groep Amerikanen waarvan de twee dames aan het hoofd een gesprek met elkaar proberen te voeren los van de anderen waardoor het bijna onmogelijk is om mijn tafelgenoot, laat staan mezelf, fatsoenlijk te verstaan. Gelukkig is de zwarte brigade behulpzaam door ons een ander tafeltje te geven zodat het feestje kan beginnen want dat is het..

Mijn huiverige verwachting heb ik na dit diner volledig moeten bijstellen. Wat kunnen Sidney Schutte en Sascha Speckmeier koken. De meest mooie en overheerlijke creaties zijn voorbijgekomen. De zwarte brigade spontaan, benaderbaar met rust in het menu. Want soms en dat was ook de ervaring bij Liberije's Zusje wordt een menu er doorheen gejaagd wat oneerbiedig is naar jou als betalende gast maar ook naar de keuken.

Op dit niveau moet je de tijd kunnen nemen om te beleven wat wat je proeft en daar ervaringen over uit te wisselen.

Het is een flink menu wat je gaat doorwerken zelfs als je hier en daar nog een gerecht laat vervallen maar de balans is voortreffelijk. De begeleiding van de wijnen is subliem maar het mooiste detail van het geheel vind je toch wel terug bij de koffie en de friandises. In de bonbons zitten namelijk hints of flavour van ingrediënten die je eerder in het menu hebt kunnen proeven. Op de afbeelding rechts zie je hoe een leave-in bij het serveren van de koffie aan het menu wordt toegevoegd. Middels kleurtjes wordt aangegeven in welk gerecht ze smaken in de diverse bonbons hebben verwerkt. Fantastisch om op deze wijze je diner nogmaals te beleven.

Dus mijn bezoek heeft mij geenszins kunnen teleurstellen met dank aan de getalenteerde chefs en de zwarte brigade van Spectrum.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page