top of page

The Jane - Antwerp


Ik mocht afgelopen week op uitnodiging bij The Jane eten. En al moest ik daar de invite voor de Grand Opening van ZA Amsterdam aan me voorbij laten gaan degenen die The Jane nog op hun lijstje hebben staan weten dat je daar niet zo maar even een nieuwe reservering hebt en zullen mijn keuze in deze begrijpen..

 

En WoW!! Ik heb me vergaapt aan dit prachtige pand, een oude kapel op voormalig militair terrein, de setting vooral in combinatie met het interieur. Mijn oprechte complimenten aan Piet Boon want hij heeft hiermee een meestersstukje neergezet. Wij zaten onder het prachtige zwaargewicht met kleine lichtballetjes en daar moet je niet te lang bij stilstaan maar enkel de subtiele schoonheid hiervan in je opnemen.

Er hangt een relaxte sfeer en dat is mede te danken aan de opgewekte en toegankelijke zwarte brigade. Niet allemaal dezelfde gezichten maar gelukkig juist veel verschillende type mensen vult deze staff. En dachten wij heel even geen enkel Vlaams woord te horen, is dat later op de avond geheel rechtgezet.

 

Jane's flavours telt 11 gangen en los van de kazen kan je nog een tweetal mooie gerechten toevoegen maar dat werd wat teveel aangezien je in mijn optiek het meest geniet van een diner als het in verhouding blijft. Het menu kent veel vis en ik durf niet te zeggen of dat altijd zo is maar je moet daar dus wel van houden. En wat daarbij opvalt is dat de vis in zeker een tweetal gerechten ook echt "vissig" is. Een daarvan is de Noordkromp, ook wel de Arctica Islandica genoemd en in het menu staan de zee-coördinaten aangegeven waar deze exact vandaan komt en dat is natuurlijk een leuk detail. Ik wil verrast worden en wie niet. We eten met z'n allen steeds vaker buiten de deur en op den duur is het niet enkel meer een grappig concept waar je rijkelijk voor wilt betalen maar wil je ook dat het culinair echt iets toevoegt. De eenheidsworsten in de horeca concepten rijzen de pan uit maar dit is een ongekende op zichzelf staande signature waar je uiteraard niet wekelijks moet zitten maar één keer in de zoveel tijd naartoe zou moeten gaan om de smaakpapillen een kickstart te geven.

De begeleidende wijnen zijn stuk voor stuk passend en allemaal even heerlijk. Ook het bob arrangement is een prettige geste.

 
 

Ik heb genoten van een uiterst aangename avond. En adviseer voor een ieder die The Jane nog ergens op een ooit te doen planning heeft staan dit gewoon direct te reserveren aangezien je voorlopig toch niet terecht kan maar je hebt dan wel echt een verrukkelijk feestje in het vooruitzicht!.

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page