top of page

KIT AT 384


Al langer geleden een artikel gelezen over een soort Whizz-Kid die enorm thuis zou zijn in de Japanse keuken. Deze student kookt volgens het artikel voor gasten op zijn studentenkamer. Ondanks de beperkte ruimte tovert hij met verse vis. En nu heeft hij de kans gekregen dit op een soortgelijke wijze te doen vanuit een "geheime" ruimte in hotel The Dylan. Wanneer wij bij The Dylan arriveren worden we in de lounge te wachten gezet en vervolgens voel je je even in een film van Harry Potter beland wanneer je door de spiegel naar een klein maar mooie klinische ruimte wordt begeleid. Kennelijk presteert Kit op de toppen van zijn kunnen op weinig vierkante meters want ook in The Dylan telt deze "speakeasy" ruimte niet meer dan de vierkante meter die hij reeds gewend is.

Wij zijn vanmiddag voor de lunch met twee andere stellen zijn gast. De andere een viertje en wij een tweetje en dat maakt in deze kleine opstelling wel dat de één al snel overheerst. Hier eet je om te beleven en ik raad een ieder dan ook aan om hier enkel als tweetje naar toe te gaan omdat je als viertje jezelf en de keuken tekort doet. En geloof me Kitisan steekt niet onder stoelen of banken dat hij deze onverdeelde aandacht wil en ook zeer op prijs stelt. Kit at 384 is erg bijzonder en op dit moment nog vrij uniek in verhouding tot andere keukens en restaurants.

Kitisan serveert samen met een voormalige chef van restaurant De jonge Dikkert een 20 gangen-menu wat je als heel licht verteerbaar ervaart. Je zou denken dat de jonge chef naast Kitisan een beetje wegvalt maar niets is minder waar. De jonge chef geeft aan volledig op te gaan in de Japanse kookkunsten van Kit en evenaart dit zo als. Ik begrijp van hem dat de twee na het avontuur bij The Dylan samen verder de horeca in willen met een soortgelijk concept. En ik mag aannemen dat dit een wat laagdrempeliger concept wordt want naar mijn mening is dit restaurant niet een gelegenheid om maandelijks even binnen te wandelen. We zullen zien!

En om meer te weten te komen over het menu en de pure smaken zul je toch zelf naar Kit at 384 moeten. Reserveringen via het Instagram account #KITAT384

Aanbevolen
Recente berichten 
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
Mijn favoriete blogs
Zoekwoorden
bottom of page